Tara Austria

Valuta: euro (EUR), 1 euro=100 centi
Limba: Germana
Viza: Viza nu este obligatorie
Tensiune: 220 V
Capitala: Viena
Suprafata: 83.871 km²
Populatie: 8,3 milioane

Austria Inferioara

Sate pitoresti, castele istorice si frumosul lac Neusiedler.

Informatii Generale

Bucatarie

Calatorind prin Austria, puteti descoperi numeroase cafenele si localuri in care se degusta vinuri alese. In zonele montane sunt denumite Almhutten - restaurante mici, ingrijite, iar in limbajul cotidian sunt cunoscute sub numele de "almami" Heurigen  In cafenele, puteti citi un ziar, puteti sta de vorba cu prietenii sau va puteti bucura de un mic dejun gustos sau o masa usoara. Konditorei - magazine tipice cu produse delicioase de patiserie si panificatie.
Cultura consumului de cafea nu este nicaieri atit de adorata ca in Austria. Cafenele sunt adevarate temple unde oamenii savureaza in diferite feluri cafele aromate.
Stuben este un pub din orasul traditional, in care se obisnuieste sa se bea bere si vin.  Locatiile de tip Bierhalle Biergarten au radacini in cultura germana. Populare in randul consumatorilor de bere sunt Salzburg Stiegl sau Weizbier Mullnerbrau.
Cele mai multe feluri de mancare sunt servite cu bauturi specifice. De exemplu, dupa o anumita masa, puteti servi o bautura preparata cu vodca, vin si putin ceai- Arlberg. O alta bautura populara in aceasta zona este sucul de struguri proaspat stoarsi - Heurige. Nimic nu este irosit in natura iar in fabricile de vin Heurigen se poate gusta chiar si mustul de struguri numit BridgeVinurile cele mai bune sunt tinute in pivnita la rece in butoaie de lemn, iar mirosul de struguri fermentati, impreuna cu lumina romantica a lumanarilor palpaitoare sub arcadele de piatra contureaza un tablou de vis.
Iubitorii de bauturi alcoolice trebuie sa incerce vodca Enzian pe baza de plante, preparata din radacinile diverselor ierburi. In Austria, puteti degusta si romul-lichior al carui culoare aurie se transforma in maro daca i se adauga sirop de zahar

 

TraditiiAustriecii sunt o natiune cu o origine foarte interesanta. Tara are o istorie bogata,  numeroasele grupuri etnice ce s-au perindat pe aceste meleaguri contribuind la consolidarea obiceiurilor si culturii. Printre acestea s-au numarat: germani, maghiari, evrei au dar si reprezentanti ai popoarelor latine, slavi si rromi.
Un aspect important este sentimentul de individualitate din regiuni. Oamenii ce traiesc in regiuni diferite ale Austriei folosesc dialecte diferite, acest fenomen se producandu-se mail ales in regiunile montane, aspect care impiedica de multe ori contactele si comunicarea intre vecini. Majoritatea locuitorilor din  Tyrol isi manifesta individualitatea puternic, dar acest aspect nu interfereaza cu ospitalitatea lor extraordinara fata de turisti.
Austria este o tara foarte toleranta, in care predomina religia catolica. Turistii pot vizita numeroase biserici, iar intalnirile religioase de duminica sunt un adevarat ritual social.
Piatra de temelie a culturii austriece o reprezinta, fara indoiala, manierele si obiceiurile populare. Austriecii sunt cunoscuti ca avand un stil imecabil si o conduita riguroasa.
Foarte des, locuitorii din mediul urban isi incep ziua savurand o cafea si citind ziarele sau stand cu prietenii in cafenele. Intrand si luand un loc intr-o cafenea poti constata ca te-ai asezat accidental pe locul altei persoane, pentru ca toata lumea are acolo masa lui, iar chelnerii ii cunosc pe cei ce vin sa isi bea acolo cafeua. Ziarele si cafeaua sunt elementele cheie ce creeaza o atmosfera unica in cafeneaua austriaca,lucrui vizibil mai ales in capitala.
In provincii, localnicii inlocuiesc cafenelele cu tavernele unde stau cu prietenii de vorba si beau bere. Locuitorii se aduna de multe ori in jurul unei mese numite Stammtisch, si casculta adesea Hausmusik - melodie cantata cu instrumente traditionale, printre care se numara: acordeonul, vioara si basul dublu.
Foarte des puteti intalni austrieci jucand Eisstockschiessen - o combinatie intre curling si bowling pe gheata.
Atunci cand tineti un toast cu austriecii este bine sa nu ciocniti paharele, pur si simplu priviti cinstit in ochi, acest lucru fiind o expresie a intentiilor prietenoase. Dupa o masa consistenta, este indicat sa serviti un rachiu ca forma de multumire pentru gazda dumneavoastra. Inainte de masa este bine sa se faca un toast si sa se ureze " Pofta Buna"- Guten Appetit..
Locuitorii din Austria sunt renumiti pentru ospitalitatea lor si pentru pastrarea traditiilor, lucru pus in evidenta prin purtarea de costume traditionale. Femeile se imbraca in asa-numitele rochii Tracht Dirndl, iar barbatii in Lederhosen cunoscuti in limbajul cotidian ca "pantalonii ce scartaie."
Turistii aflati in vacanta in Austria pot participa la carnavaluri si baluri, a caror traditie  dateaza inca din secolul al XVIII-lea dar care se bucura si in prezent de o mare popularitate.
In Austria, exista unele  festivaluri si ceremonii interesante in cadrul carora va puteti bucura de plimbari pe strazile orasului.  Sunt considerate traditi tipice pentru celebrarea Nasterii Domnului, care incep la sfarsitul lunii decembrie. In timpul noptii, exista marsuri ale vrajitoarelor Scheller, Wamplerer sau Scheman. Cosurile de Paste sunt umplute cu bomboane si oua pictate. Foarte populare printre turistii sunt si targurile de Paste, unde puteti gasi o multime de suveniruri interesante.
De Craciun austriecii cumpara cadouri de la targurile de profil imprumutate de la germani, in orase domnind oatmosfera placuta, de distractie, cu miros de vin fiert si carnati pe gratar.

Vacante active

Excursii optionale

Intrebari frecvente

Informatii importante (Ministerul Afacerilor Externe)

Documentul care confera dreptul de intrare si iesire din Austria, precum si in alte tari ale Uniunii Europene este cartea de identitate sau pasaportul. Atentie pentru cei ce calatoresc cu autobuzul sau masina: înainte de a pleca, asigurati-va ca traseul nu traverseaza si tarile în care prezentarea unui pasaport este obligatorie. In Austria puteti sta  fara viza 90 zile in decurs de 6 luni, iar perioada de valabilitate a pasaportului nu poate fi mai scurta decât durata perioadei de sedere.
Informatii detaliate si actualizate pot fi gasite la MAE: www.mae.ro sau vizitati Ambasada Romaniei in Austria: http://www.ambasada.ro/ambasada/2/127/austria.html

Austria Superioara

Carinthia

Landul Salzburg

Stiria

Tirol

Viena

Destinatii de vara

Destinatii de iarna

Austria: Austria Inferioara , Austria Superioara , Carinthia , Landul Salzburg , Stiria , Tirol , Viena

Cauta regiuni Austria Inferioara , Austria Superioara , Carinthia , Landul Salzburg , Stiria , Tirol , Viena

Protectia datelor cu caracter personal

 Va rugam sa cititi cu atentie urmatoarele informatii si sa va dati acordul prin validarea casutei “sunt de acord”. Va rugam sa notati ca puteti oricand sa va retrageti acordul dat.

 

Stimate utilizator,

In data de 25 Mai 2018, Regulamentul (EU) 2016/679/27 Aprilie 2016, al Parlamentului si Consiliului European, referitor la protectia persoanelor fizice in legatura cu procesarea datelor personale si a transmiterii libere a acestora, coroborat cu abrogarea Directivei 95/46/EC, va intra in vigoare (termenul folosit fiind “PDCP” sau “GDPR” sau "General Regulation on Data Protection"). Asadar, dorim sa va informam asupra procesarii datelor dumneavoastra personale, actiune ce se va efectua incepand cu 25 Mai 2018.

 

Ce sunt datele personale si ce date procesam?

 

Datele cu caracter personal, sau date personale sunt orice informatii de natura personala ce va ajuta sa identificati, direct sau indirect, acea persoana. Aceste date sunt colectate in diverse stadii ale utilizarii unor website-uri, inclusiv prin salvarea/utilizarea unor fisiere de tip “cookie”. Procesarea datelor cu caracter personal reprezinta operatiile efectuate asupra datelor personale, incluzand, in mod special, colectarea, inregistrarea, stocarea, procesarea, modificarea, partajarea ori stergerea datelor. Dintre datele Dumneavoastra achizitionam urmatoarele date personale: date de contact si preferinte.

 

Administratorul datelor dumneavoastra personale este

 

De ce dorim sa procesam datele?

 

Datele dumneavostra obtinute in conexiune cu incheierea unui contract / completarea unui formular, precum si pe parcursul derularii unui contract vor fi procesate pentru:

 

- vanzarea de produse si servicii

 

- desfasurarea de activitati de marketing

 

- examinarea cererilor receptionate.


Timpul de procesare a datelor dumneavoastra depinde de scopul pentru care datele sunt procesate. Perioada pentru care datele dumneavoastra vor fi stocate este calculat pe baza urmatoarelor criterii:

 

- reglementari legale ce obliga compania noastra sa proceseze date pentru o perioada de timp (exemplu: datele fiscale trebuie pastrate 5 ani de zile, datele contractuale 10 ani de zile, etc.) necesara pentru apararea unor interese sau indeplinirea unor formalitati fiscale si legale.

 

- reglementarile interne date de responsabilul de prelucrare a datelor si pentru care s-a obtinut acordul.


Cui putem furniza datele?

 

Datele dumneavoastra pot fi transferate unor procesatori de date in conexiune cu activitatile de vanzare, intermediere sau comisionare ale Companiei noastre si in numele carora actionam, catre firme de curierat ce va deservesc sau catre entitati si organisme autorizate de legile in vigoare. Datele dumneavoastra pot fi de asemenea transmise catre terte tari in conexiune cu ofertele selectate.Ce drepturi aveti in legatura cu datele Dumneavoastra?

 

Dumneavoastra aveti dreptul de a cere acces la date, rectificare, transfer, limitare sau stergere a datelor. Aveti dreptul de a cere retragerea lor in orice moment. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea procesarii datelor, efectuata pe baza consimtamantului dat, anterioare retragerii. Consimtamantul este independent de momentul in care folositi serviciile si este valabil pana la anularea sa. Acordarea consimtamantului reprezinta posibilitatea de receptie a unor informatii de marketing customizate pe solicitarile Dvs si oferirea de produse si servicii la adresa de email sau telefon furnizate, precum si a unor contacte telefonice.

 

Care sunt bazele legale pentu procesarea datelor Dvs?

 

Orice procesare de date trebuie sa fie bazata pe un fundament legal, in concordanta cu legile aplicabile. Baza legala pentru procesarea datelor dumneavoastra in oferirea de servicii este stabilita prin necesitatea acestor date in realizarea contractelor sau a actiunilor preliminare incheierii unui contract. In plus, baza legala este indispensabila in completarea obligatiilor formale ale administratorului ori pentru scopul rezultat din interesul legitim al administratorului, precum oferirea de raspunsuri la scrisori sau alte solicitari.

 

In cazul unor dubii asupra corectitudinii procesarii datelor dumneavoastra de catre Companie, aveti oricand dreptul de a submite o sesizare organismelor supervizoare.

Coroborand informatiile de mai sus, accept a fi folosite in scop de marketing sau analitic, datele mele referitoare la utilizarea website-ului, a functionalitatilor si fisierelor de tip “Cookie”, inclusiv dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari GDPR (25 Mai 2018).

 

Oferirea de date este o conditie a incheierii unui contract, iar fara acestea contractul nu poate fi incheiat.

Exprimarea acetui consimtamant este voluntara si poate fi retrasa oricand, insa retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea procesarii pe baza de consimtamant de dinainte de retragerea acestuia.